Мобилни разговори Виваком
Мобилни разговори Виваком
Здравейте,
от около 2-3 месеца забелязвам, че разговорите ми по телефона, не се случват с добро качество. Телефона ми е Xiaomi mi 10t lite, абонат на Виваком, имам активирано Volte от повече от година, използвам за предпочитане 4G мрежа в настройките на телефона, но напоследък когато водя разговор, много често се случва, той да ми насича, и в отсрещната страна не ме чуват добре. Понякога ми се налага да затворя и да набера отново, като това не винаги е гаранция, че разговора ще се осъществи добре. Проблема не е само при разговора в семейството, които са на Виваком, но и с други абонати, не само на Виваком.
На какво може да се дължи това, преди да сигнализирам оператора за моите затруднения?
от около 2-3 месеца забелязвам, че разговорите ми по телефона, не се случват с добро качество. Телефона ми е Xiaomi mi 10t lite, абонат на Виваком, имам активирано Volte от повече от година, използвам за предпочитане 4G мрежа в настройките на телефона, но напоследък когато водя разговор, много често се случва, той да ми насича, и в отсрещната страна не ме чуват добре. Понякога ми се налага да затворя и да набера отново, като това не винаги е гаранция, че разговора ще се осъществи добре. Проблема не е само при разговора в семейството, които са на Виваком, но и с други абонати, не само на Виваком.
На какво може да се дължи това, преди да сигнализирам оператора за моите затруднения?
Re: Мобилни разговори Виваком
Продвай първо с настройките на телефона, сложи го само на 3G и само на 2G. Пробвай и с друг телефон. Зависи ли качеството на разговора от силата на сигнала от клетките на оператора? Някои смартфони, и то не малко, са чувствителни към по-слаб сигнал, не ловят добре сигнала.
-
- Регистриран: 28 ное 2015, 12:22
При мен също не е добро качеството на разговорите.Затова вече говоря от тази стая,която е с най-добър сигнал.Махам и задния силиконов протектор на телефона,да не закрива микрофона.Навеждам телефон,а с микрофона към устата ми да е.
Вие най-вероятно сте попаднали на кофти бройки защото аз нямам никакви проблеми с качеството на разговори, даже напоследък забелязвам значително подобрение. Естествено има значение и къде се намирате като локация тъй като аз съм от София и най-вероятно в провинцията нещата не са същите.
Намирам се в малък град. Досега сигнала винаги е бил много добър на 4G, интернета ми е стигал меджу 100-150 Mbts, но от два три месеца само при някои разговори се наблюдава проблема, който описах по-горе. Сега интернета като скорост достига до 100 Mbts, което не е лошо според мен, но има влошаване на някои гласови повиквания.
Тази вечер проверих силата на сигнала, по информация от телефона ми, 4G за предпочитане, вкл. Volte -93 dBm, 47 asu
След това промених настройките на 3G за предпочитане и записах силата на сигнала -77 dBm, 18 asu
Не че, ми говорят тези цифри кой знае колко много, но няколко дни ще го оставя на 3G, дали ще има подобрение.
Тази вечер проверих силата на сигнала, по информация от телефона ми, 4G за предпочитане, вкл. Volte -93 dBm, 47 asu
След това промених настройките на 3G за предпочитане и записах силата на сигнала -77 dBm, 18 asu
Не че, ми говорят тези цифри кой знае колко много, но няколко дни ще го оставя на 3G, дали ще има подобрение.
Изключи Volte и пробвай. Имам приятел със същия телефон и това му реши проблема.
-
- Регистриран: 19 ное 2018, 22:29
В София мрежата е най-зле. В общи линии повърня. Най-лошо направената и най-лошо конфигурираната мрежа. И то защото клетките са на ръба на капацитета си и никой не иска да инвестира.
На мен ми се е случвало да патувам до Благоевград само и само да проведа нормален разговор.
А за Аифоните и виваком да не говоря.
Вчера от 10 входящи едно нормално свързване и 8 смс за пропуснати обаждания. Нито на 3g, нито без VOLTE, нищо не работи.
Изпратено от моят DUB-LX1 с помощта на Tapatalk
На мен ми се е случвало да патувам до Благоевград само и само да проведа нормален разговор.
Вчера от 10 входящи едно нормално свързване и 8 смс за пропуснати обаждания. Нито на 3g, нито без VOLTE, нищо не работи.
Въобще не съм съгласен, не знам какви телефони ползвате но с моя Huawei P30 който e постоянно с включено VoLTE и VoWiFi нямам абсолютно никакви прекъсвания на разговорите нито смс-си за пропуснати повиквания. Много често както се казва проблемите са във вашия телевизор (може модема на смартфона да е скапан както и SIM картата). Не трябва да се правят генерални заключения само по субективни причини за качеството на дадена мрежа.nbamrvolte написа: ↑15 окт 2021, 09:19В София мрежата е най-зле. В общи линии повърня. Най-лошо направената и най-лошо конфигурираната мрежа. И то защото клетките са на ръба на капацитета си и никой не иска да инвестира.
-
- Регистриран: 19 ное 2018, 22:29
От не знам колко години я изследвам тая мрежа в София. Единственото място където има мрежа в София е Мола на Сердика. Всичко друго е леш.
Използвам motorola egde+ и xiaomi mi 10. Сменял съм картите и на двата защото имам теленорска освен вивакомската и мога да кажа , че да на теленор е една идея по добра телефонията , но на виваком е определно по добра от на A1.