Networx & Vivacom

Xiaomi
Регистриран: 09 юли 2017, 14:17

Re: Networx & Vivacom

Мнение от Xiaomi » 15 апр 2024, 15:05

tweez79, ако сегашните условия те устройват и услугата е изправна, няма логика да подписваш нов, по-неизгоден, договор.

Има много щастливи абонати на Нет1, които плащат 20 и няколко лева за телевизия и интернет, имат много телевизионни канали, могат да закачат колкото си искат телевизори безплатно, телевизията не зависи от забивания на интернета...

tweez79
Регистриран: 13 апр 2024, 18:11

Мнение от tweez79 » 15 апр 2024, 16:52

Xiaomi написа:
15 апр 2024, 15:05
tweez79, ако сегашните условия те устройват и услугата е изправна, няма логика да подписваш нов, по-неизгоден, договор.

Има много щастливи абонати на Нет1, които плащат 20 и няколко лева за телевизия и интернет, имат много телевизионни канали, могат да закачат колкото си искат телевизори безплатно, телевизията не зависи от забивания на интернета...
Точно там е работата, че в момента плащам 55 за интернета с телевизията плюс Диема спорт и HBO пакетите, а от Виваком ми предлагат по-ниска средна цена с намаленията за първите 6/12 месеца. Освен това момичето в офиса ми зави, че Виваком така или иначе скоро няма да поддържа телевизия по коаксиален кабел. Не знам доколко е вярно или просто форсират хората да преподпишат.

Xiaomi

Мнение от Xiaomi » 15 апр 2024, 22:53

При Нет1 форсираха хората. Блъфираха. В началото даже обикаляха по вратите им. Щели да спират мрежата. Вече близо 3 години я "спират".

Но Нет1 имаше много абонати и разбирам Виваком защо не дърпа шалтера. Ще загуби немалко абонати, които няма да се прехвърлят към Еон.

Ако Нетуъркс също е имал много абонати, би трябвало и тук да не дърпат шалтера.

Зависи и на локално ниво колко абонати ползват Нет1/Нетуъркс мрежа. Ако са само няколко абонати за цял блок примерно, Виваком може и да си позволи да дръпне шалтера за този блок.

Но твоят договор е на висока такса, така че спокойно можеш и да си го замениш. Недостатък е, че от безсрочен договор с фиксирани условия ще минеш на срочен с нефиксирани и след две години лека-полека ще се пуснеш по спиралата на повишаващите се цени при преподписванията. Спирала, по която ще се пуснем всички, след като изчезне конкуренцията в сектора "ТВ и интернет".

plevel12
Регистриран: 03 апр 2019, 07:44

Мнение от plevel12 » 15 апр 2024, 23:09

Entry в Пловдив е на същото положение с цифровата кабелна телевизия.
Излъгаха , че я спират , минаха хората на Еон, а телевизията по кабела си върви и това е вече 3 и повече години.
Изобщо не се връзвайте на този блъф.
Поне няколко години ще я поддържат.

Потребителски аватар
Диян
Регистриран: 01 фев 2012, 16:44

Мнение от Диян » 15 апр 2024, 23:38

Значи ли , че имам право да не преподпиша и да си остана същите условия!?

Xiaomi

Мнение от Xiaomi » 16 апр 2024, 00:02

Имаш право да не преподписваш. Ще останеш на безсрочен договор.

Безсрочният договор най-вероятно е със същите условия. Това го пише на договора, който си сключил.

Ако ползваш този договор от над 24 месеца, значи вече си на безсрочен договор. И условията няма да ти се променят повече. Освен индексациите на мобилните оператори всяка година.

Потребителски аватар
NSWDG
Регистриран: 03 май 2004, 19:02

Мнение от NSWDG » 16 апр 2024, 00:33

Но в същия ред на мисли, както може да остане на безсрочен договор, така и операторът с предизвестие може да го прекрати или да направи цената неразумна. Опцията я има и за двете страни. Де факто договорът не е безсрочен а месец за месец, като условието с която влиза в сила е плащането на таксата за следващия месец, респективно приемането на таксата от оператора.
==================
MPXV3RX/A

Потребителски аватар
JKRL
Регистриран: 18 фев 2021, 10:41

Мнение от JKRL » 16 апр 2024, 10:47

tweez79 написа:
15 апр 2024, 16:52
Точно там е работата, че в момента плащам 55 за интернета с телевизията плюс Диема спорт и HBO пакетите, а от Виваком ми предлагат по-ниска средна цена с намаленията за първите 6/12 месеца.
На твое място ще се съглася на условията на Vivacom, особено ако разликата е значителна.

tweez79
Регистриран: 13 апр 2024, 18:11

Мнение от tweez79 » 16 апр 2024, 11:02

Ок, благодаря за мненията. Остават другите 2 въпроса – има ли чести проблеми с tv приложението EON/приемника и доколко стабилен е интернета на Vivacom по кабел? Не съм наясно дали ще ползват изградените от Networx трасета и същия интернет като тях.

Ilian K
Регистриран: 27 юни 2016, 21:57

Мнение от Ilian K » 16 апр 2024, 11:34

Досега съм нямал проблеми с телевизията на ЕОН, не забива, не накъсва, реагира на момента.
Дори когато ползвах тази телевизия с интернет от Mobix /4g интернет/, ползвах на три ТВ приемника приложението, почти е нямало проблем. Ползвах го така близо 3 години. Но заради това "почти" минах на интернет на Networx със 150 Mbits, от близо година и досега съм нямал проблем.
Забелязвам обаче когато гледам някои предавания повече от 3-4 дни назад, като че ли записа не е пълен на 100%. Радко се случва но попадам на част от записите с "дупки", за около 1-2 минути се появява екран "Възникна грешка", и по-нататък записа продължава гладко. В такива случаи превъртам малко напред и се оправя. Отначало си мислех, че имам проблем я с интернета, я с телевизията, но стана ясно че са бели полета. Това търсене на проблема беше голяма офтика, когато трябваше да звъня на супортите на Виваком и Нетуъркс отделно, всеки ме отправяше към другия съпорт.
Интернета на Networx почти винаги показваше 145/145 DL/UL, при ping между 2-3. Направи ми впечатление, че свед като ги присъединиха към Виваком скоростите се запазиха същите, но ping-а се увеличи до 9-10. Днес обаче направих няколко теста и ping отново е в границите 2-3.

Отговори