Оспорване на фактура от Виваком
Оспорване на фактура от Виваком
Здравейте и честит 3ти март.
Правя нова тема, защото не видях подобна.
Имам малък казус с последната фактура, която ми излезе от виваком. До скоро плащах по 92лв и някакви стотинки на месец, след индексацията сумата стана 97+лв, като тук има мобилен номер, два домашни нета, два еон фул и една iptv l+.
Единия пакет - еон фул + нет са с договор до 30.06.2024г, всички други неща са с договор до 30.03.2024г.
В последната фактура сумата ми е 132+лв. Обърнах се към виртуален агент с въпрос защо сумата е с 35лв по-висока и ми каза, че на 01.03 са отпаднали отстъпките, които съм ползвал за тв и нет. При въпрос от какъв зор отпадат на 01.03 след като договорът за тях е до 30.03 не получих адекватен отговор, така показвало във фактурата и, ако имам претенции да ходя в офис да я оспоря, само там се правило това, което и ще направя, разбира се.
Въпросът ми и към вас е - има ли логика на 01.03 да са отпаднали отстъпките, които съм ползвал до момента, при все, че договорът е до 30.03?
П.П. На 01.03 е подновен договора за нет и iptv (която минава на еон), затова ми казват, че имам отстъпка само за 1 ден и в следващата фактура ще има корекция с включени всички отстъпки, общо взето ми казват да я изчакам и, ако пак имам претенции, тогава да я оспорвам и жаля...
Правя нова тема, защото не видях подобна.
Имам малък казус с последната фактура, която ми излезе от виваком. До скоро плащах по 92лв и някакви стотинки на месец, след индексацията сумата стана 97+лв, като тук има мобилен номер, два домашни нета, два еон фул и една iptv l+.
Единия пакет - еон фул + нет са с договор до 30.06.2024г, всички други неща са с договор до 30.03.2024г.
В последната фактура сумата ми е 132+лв. Обърнах се към виртуален агент с въпрос защо сумата е с 35лв по-висока и ми каза, че на 01.03 са отпаднали отстъпките, които съм ползвал за тв и нет. При въпрос от какъв зор отпадат на 01.03 след като договорът за тях е до 30.03 не получих адекватен отговор, така показвало във фактурата и, ако имам претенции да ходя в офис да я оспоря, само там се правило това, което и ще направя, разбира се.
Въпросът ми и към вас е - има ли логика на 01.03 да са отпаднали отстъпките, които съм ползвал до момента, при все, че договорът е до 30.03?
П.П. На 01.03 е подновен договора за нет и iptv (която минава на еон), затова ми казват, че имам отстъпка само за 1 ден и в следващата фактура ще има корекция с включени всички отстъпки, общо взето ми казват да я изчакам и, ако пак имам претенции, тогава да я оспорвам и жаля...
Re: Оспорване на фактура от Виваком
Отчетният период за тази фактура (за март) е 01-29.02.'24г, каква такса за април, нещо си в грешка?
Това ми отговориха по мейл днес:
Здравейте,
Благодарим ви за Вашето запитване.
Извършихме необходимите проверки.
Вашите услуги с номер LN.P-16****, IP.16**** са подновени на 01.03.2024г.
Това са услугите, които се намират на адрес гр. Варна, кв. Централна част, ул. Ген. Скобелев ******
Поради тази причина отстъпката, която сте получили е само за един ден.
В следващата Ви месечна сметка ще бъдат качени отстъпките за периода 02.03- 31.03
Аз си го обяснявам по начин, който ми се струва неадекватен, но дали е така ще разбера другия месец.
Това ми отговориха по мейл днес:
Здравейте,
Благодарим ви за Вашето запитване.
Извършихме необходимите проверки.
Вашите услуги с номер LN.P-16****, IP.16**** са подновени на 01.03.2024г.
Това са услугите, които се намират на адрес гр. Варна, кв. Централна част, ул. Ген. Скобелев ******
Поради тази причина отстъпката, която сте получили е само за един ден.
В следващата Ви месечна сметка ще бъдат качени отстъпките за периода 02.03- 31.03
Аз си го обяснявам по начин, който ми се струва неадекватен, но дали е така ще разбера другия месец.
Мхм, сега погледнах фактурата, пише период на отчитане 01.03-31.03, т.е. предплащам за месец март, не за април, 'зануляват ме' в 00:01 часа на всяко първо число.
Усещам аз, че ще ми върнат сума с другата фактура, т.е. ще са отразени отстъпките, все пак договорът беше до 30.03, но просто са го измислили по крайно тъп начин. Има и съвпадение в дните на зануляване и преподписване, ама аз от къде да знам, че подновяването чрез дигитален агент няма да стане от днес за утре, а от днес за след 3 дни.
Усещам аз, че ще ми върнат сума с другата фактура, т.е. ще са отразени отстъпките, все пак договорът беше до 30.03, но просто са го измислили по крайно тъп начин. Има и съвпадение в дните на зануляване и преподписване, ама аз от къде да знам, че подновяването чрез дигитален агент няма да стане от днес за утре, а от днес за след 3 дни.
Как така се предплащат месечните такси? това го чувам за първи път,при мен идват на 16/17 число от новия месец... предплащам само за мобилния ми телефон защото съм на предплатена карта ?!
ей така се предплаща. Когато решиш да се откажеш от услуга, на практика ти връщат остатъка от таксата защото си я предплатил, винаги е било така!
Така, значи грешката е вярна. Предния месец платих висока такса, защото са станали някакви схеми с подновяване/прекратяване на някои договори.
Вчера ми излезе фактурата - не само няма да плащам нищо, но имам 11лв и стотинки като кредит за следващо плащане.
Вчера ми излезе фактурата - не само няма да плащам нищо, но имам 11лв и стотинки като кредит за следващо плащане.
Измислили са го хитро - взимат си 35 лева безлихвен кредит. Умножено по хиляди клиенти - добра сума се получава. А ние се радваме, че ни ги връщат.
Чак пък толкова да е "хитро". По същия начин примерно се предплащат и картите за градския транспорт. Плащаш си за един месец или година и се возиш. Като пример за хитруване на дребно по-скоро бих посочил индексирането на плановете.
За да не стават излишни полемики за това, кой на кого дава безлихвен кредит и други подобни, моля модератор да заключи темата, питах нещо конкретно, виваком ми отговориха със следващата фактура, въпросът е приключен. А, че съм им дал 35лв безлихвен кредит - да са живи и здрави.