От Виваком ме спипаха ...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: От Виваком ме спипаха ...
На сайта на А1 е перфектно подробно и детайлно обяснено.
Може би единственото място, където е обяснено
Може би единственото място, където е обяснено
Re: От Виваком ме спипаха ...
Да кажем само че тези ограничения са само за абонаментните планове. Аз имам предплатена карта на Виваком и съм повече от година в чужбина и никой не ми праща съобщения че съм превишил нещо. Напротив, Виваком ми праще sms,и през няколко дена че цените в европейския съюз са същите както в България. Ползвам картата предимно за разговори с приятели в ограничен вариянт. За интернет си имам местна карта.
-
- Регистриран: 05 май 2004, 05:54
Re: От Виваком ме спипаха ...
Така ... Днес получих съобщение от Виваком, че изходящите ми разговори в роуминг ще бъдат таксувани допълнително с 0,072 лв/мин с ДДС.
Поради разни причини съм убеден, че хора в моето положение - работещи и поради това прекарващи повече време в чужбина, отколкото в България, но поради ред причини държащи да имат и българска карта на договор - изобщо не са малко.
Дали някой в този, а и в другите оператори се е замислял, че при такъв опит за допълнително таксуване на клиент, който плаща сравнително висока такса, ползвайки при това в домашната мрежа много малко от услугите, които всеки месец предплаща по договор, при следващо преподписване той ще се стреми към минимална такса?
Поради разни причини съм убеден, че хора в моето положение - работещи и поради това прекарващи повече време в чужбина, отколкото в България, но поради ред причини държащи да имат и българска карта на договор - изобщо не са малко.
Дали някой в този, а и в другите оператори се е замислял, че при такъв опит за допълнително таксуване на клиент, който плаща сравнително висока такса, ползвайки при това в домашната мрежа много малко от услугите, които всеки месец предплаща по договор, при следващо преподписване той ще се стреми към минимална такса?
Re: Re: От Виваком ме спипаха ...
Добър вечер г-не :)
Аз съм в същото положение и смятам точно това да направя като дойде време да преподписвам.
А между другото от 01/2019 цените трябва да паднат още.
https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/internet-telecoms/mobile-roaming-costs/index_bg.htm
"Горната граница за данни постепенно ще намалява на 1 януари всяка година, както следва: 4,50; 3,50; 3 и 2,50 евро през 2022 г. След 2019 г. горната граница може да бъде преразгледана след оценка на пазара на роуминг на едро през 2019 г."
Аз съм в същото положение и смятам точно това да направя като дойде време да преподписвам.
А между другото от 01/2019 цените трябва да паднат още.
https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/internet-telecoms/mobile-roaming-costs/index_bg.htm
"Горната граница за данни постепенно ще намалява на 1 януари всяка година, както следва: 4,50; 3,50; 3 и 2,50 евро през 2022 г. След 2019 г. горната граница може да бъде преразгледана след оценка на пазара на роуминг на едро през 2019 г."
To не е опит, то си е директно таксуване. И е обяснено от оператора в общите му условия, с които сте се съгласили при подписването на договора. Такива са правилата (засега) в ЕС и както оператора, така и вие трябва да ги спазвате.
Проблемът изобщо, ама изобщо не е в цените на роуминга след изтичане на гратисния период. Проблемът е във високите цени на международните разговори, което налага вие да поддържате българската си карта, докато сте в чужбина. Нали затова я държите? За да е по-евтино на роднините ви да ви намират, докато сте в чужбина?
Проблемът изобщо, ама изобщо не е в цените на роуминга след изтичане на гратисния период. Проблемът е във високите цени на международните разговори, което налага вие да поддържате българската си карта, докато сте в чужбина. Нали затова я държите? За да е по-евтино на роднините ви да ви намират, докато сте в чужбина?
[Quote]Поради разни причини съм убеден, че хора в моето положение - работещи и поради това прекарващи повече време в чужбина, отколкото в България, но [B]поради ред причини държащи да имат и българска карта на договор[/B] - изобщо не са малко.[/Quote]
Условията са ясни и важат за всички, не разбирам от какво се оплакваш - роуминг е услуга, която се използва по време на почивка или командировка. Нима очакваш другите клиенти на оператора да ти покриват масрафа?
Условията са ясни и важат за всички, не разбирам от какво се оплакваш - роуминг е услуга, която се използва по време на почивка или командировка. Нима очакваш другите клиенти на оператора да ти покриват масрафа?
Re: Re: Re: От Виваком ме спипаха ...
Има и други причини които са валидни за ползване на БГ карта в перманентен роуминг.
Някои банки изпращат СМС само до БГ номера - напр. код за потвърждение на онлайн транзакция.
Това за цената на международните разговори е валидно до някъде, но пък има алтернативи (viber, whatsapp, skype...)
Някои банки изпращат СМС само до БГ номера - напр. код за потвърждение на онлайн транзакция.
Това за цената на международните разговори е валидно до някъде, но пък има алтернативи (viber, whatsapp, skype...)
Re: Re: Re: Re: От Виваком ме спипаха ...
Получаването на SMS в роуминг винаги е било безплатно в ЕС и извън ЕС, така че това не го считам за причина.
Re: Re: Re: Re: Re: От Виваком ме спипаха ...
Получаването на смс в роуминг е свързано с притежаването на карта с активен роуминг :)
Re: Re: Re: Re: От Виваком ме спипаха ...
Някои баби трудно се учат на вайбър и т.н. и това e workaround, не решение.
Колкото до нещата с банките, за тях също има алтернативи.
Колкото до нещата с банките, за тях също има алтернативи.