От Виваком ме спипаха ...

Blue Sky
Регистриран: 18 мар 2015, 21:47

Re: Re: Re: Re: Re: Re: От Виваком ме спипаха ...

Мнение от Blue Sky » 04 окт 2018, 13:48

Това вече е тема на отделен разговор. Потребителят горе се оплаква от "нуждата да плаща" по условията, които е приел. Той не се оплаква от липса на роуминг.

г-н Двутактов
Регистриран: 05 май 2004, 05:54

Re: Re: Re: Re: Re: Re: От Виваком ме спипаха ...

Мнение от г-н Двутактов » 04 окт 2018, 14:54

Може би трябва да си прочета внимателно договора като се върна. Понеже бях преподписал сравнително скоро - някъде края на юни, началото на юли - може да се окаже, че за периода до края на договора ще е по-изгодно да платя неустойка и да прехвърля номера някъде на минимална такса или предплатена, отколкото още 19 месеца да плащам по ХХ лева такса.

Blue Sky
Регистриран: 18 мар 2015, 21:47

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: От Виваком ме спипаха ...

Мнение от Blue Sky » 04 окт 2018, 15:07

[Quote]Влиза в сила Политика за справедливо използване на услуги в роуминг в страни от Европейския съюз, която определя при какви условия може да използвате мобилната си услуга в роуминг в страни от Европейския съюз без допълнителни такси. VIVACOM има право да приложи допълнителни такси за ползването на всяка услуга, спрямо която е установена злоупотреба или неправомерно ползване съгласно политиката.[/Quote]

[Quote]В случай че правилата на ПОЛИТИКАТА ЗА СПРАВЕДЛИВО ПОЛЗВАНЕ бъдат нарушени VIVACOM има право да приложи надценки за ползване на конкретна регулирана роуминг услуга на дребно или спрямо или комбинация от регулирани роуминг услуги на дребно в съответствие с Политиката за справедливо ползване.[/Quote]

http://www.vivacom.bg/bg/files/6702-roaming-regulation-2017-fair-use-policy.pdf

г-н Двутактов

Re: Re: Re: От Виваком ме спипаха ...

Мнение от г-н Двутактов » 04 окт 2018, 15:14

На теория сте прав, на практика - поне от моя гледна точка - баш опит си е. Откакто получих първото съобщение, не съм провел нито един изходящ разговор от вивакомската карта. Вместо това незабавно си активирах подходящ пакет на местната карта, която използвам. Голям кеф. Има куп пакети за активиране. Можеш да избираш дали пакета да се подновява автоматично всеки месец (по дефолт не се подновява автоматично). Ако нуждите ти се променят, може незабавно да се активира друг пакет, като останалите от предния пакет минути и/или мегабайти се добавят към новите с нов период на валидност. В момента плащам 20? месечно, срещу които получавам 10 гб интернет, неограничени разговори в мрежата на оператора, както и 2000 минути към мобилни и фиксирани към целия ЕС, САЩ, Канада, Русия, Китай, и още няколко държави, за които не се сещам в момента. Доволно.:-):-):-)

samoznai
Регистриран: 05 дек 2008, 12:56

Re: Re: Re: Re: От Виваком ме спипаха ...

Мнение от samoznai » 05 окт 2018, 08:50

Вижте, няма какво да се сърдите на оператора си за цените на роуминга - всичко е законно и детайлно обяснено. Анализирайте си нуждите и преценете как да действате, така че да си вършите работата, но няма смисъл от подобни жалвания по форуми. Ако искате да се оплачете за цените на межд. разговори от България към останалия свят, това е нещо съвсем различно.

г-н Двутактов

Re: От Виваком ме спипаха ...

Мнение от г-н Двутактов » 25 окт 2018, 15:22

Днес получих нов смс:
Vie osashtestvyavate vhodyasthi razgovori v rouming v EU v narushenie na Politikata za spravedlivo polzvane (www.vivacom.bg/fup). Pri lipsa na promyana v nachina na polzvane, vhodyastite Vi razgovori v rouming v EU shte badat taksuvani dopalnitelno sled iztichane na 14-dneven srok.
Не знам как ги следят тези работи, ама аз от 18 септември насам не съм провеждал нито изходящи, нито входящи разговори от Вивакомската карта ...
🙂🙂🙂

TRACKER
Регистриран: 11 апр 2006, 17:49

Re: Re: От Виваком ме спипаха ...

Мнение от TRACKER » 25 окт 2018, 16:13

Ами в крайна сметка ще си плащаш за всичко, входящи по 2 ст./мин., изходящи по 8ст./мин. и 1.4ст./мегабайт :)
Аз съм така от 3 месеца.

г-н Двутактов

Re: Re: Re: От Виваком ме спипаха ...

Мнение от г-н Двутактов » 30 окт 2018, 11:42

Честито на мен 😁😁😁:
Vie osashtestvyavate traffic na danni v rouming v EU v narushenie na Politikata za spravedlivo polzvane (www.vivacom.bg/fup). Pri lipsa na promyana v nachina na polzvane, trafikat Vi na danni v rouming v EU shte badat taksuvani dopalnitelno sled iztichane na 14-dneven srok.

myzrael
Регистриран: 15 юли 2006, 09:00

Re: Re: От Виваком ме спипаха ...

Мнение от myzrael » 30 окт 2018, 13:04

Цялата работа е не дали провеждаш разговори или т.н.,а че просто се вписваш всеки ден в чуждата мрежа. И аз така бях в Лондон ама 4 месеца някъде ме изтърпяха от Теленор. За сметка на това на месец си правих едно 20-тина часа на месец разговори с бг :)

user5521
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Re: Re: Re: Re: От Виваком ме спипаха ...

Мнение от user5521 » 01 ное 2018, 00:52

Пффффф........говориш за оператори с отношение и грижа за клиента, а не за нашите мошеници и обирджии! Това в България ще го видиш сигурно след няколко години! Въобще не се занимавай с тях! От няколко месеца не съм им клиент и се радвам, че се отървах!

Отговори