Прекратяване на абонамент за TV Go от Виваком. Мисията невъзможна.

В@НК0
Регистриран: 18 окт 2011, 08:46

Прекратяване на абонамент за TV Go от Виваком. Мисията невъзможна.

Мнение от В@НК0 » 10 дек 2018, 15:28

Здравейте, искам да попитам някой знае ли как да прекратя абонамента си за TV GO Start на Виваком без да дължа неустойки.
Това се оказа мисията невъзможна.
Бяха ми казали, че един месец по-рано трябвало да се пусне предизвестие и понеже договорът ми изтича на 11.01.19 отидох днес да го пусна. Оказа се обаче, че мога само да прекратя договора веднага и пак дължа неустойка. При разговори с една камара служители на телекома не стана ясно как да стане това. Едни казват да отида 2-3 дни преди датата на изтичане на договора, втори - 1-2 дни след датата, трети - точно на датата, а четвърти твърдят че трябва да е с един месец предизвестие.
Много проблеми имах и имам с това прекратяване, но сега не ми се описва подробно. Интересува ме как мога да го закрия този TV Go Start без да дължа неустойки.
Мисля да пусна официално запитване, за да имам нещо черно на бяло.

Боби13
Регистриран: 02 яну 2007, 21:59

Re: Прекратяване на абонамент за TV Go от Виваком. Мисията невъзможна.

Мнение от Боби13 » 10 дек 2018, 15:36

Направо пускай официално запитване, защото тези мушмороци не знаят защо са на работа !

NickyM
Регистриран: 06 мар 2008, 00:18

Re: Прекратяване на абонамент за TV Go от Виваком. Мисията невъзможна.

Мнение от NickyM » 10 дек 2018, 16:11

Защо ще го прекратяваш?! Номера е да започнеш да плащаш по 8,90 на месец, и докато се усетиш да го спреш, ти излязли 2-3 фактури.
Между другото факта че трябва точно на определена дата да трябва да заявиш предизвестие, за да не плащаш пълни безмислени абонаментни такси, е направо за сезиране на КЗП.

Относно въпроса ти: на 10 януари спокойно можеш да отидеш във Виваклонски магазин и го спират веднага.

mjoy383
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Re: Re: Прекратяване на абонамент за TV Go от Виваком. Мисията невъзможна.

Мнение от mjoy383 » 10 дек 2018, 21:33

Можеш да го спреш в последният месец. Аз даже така си махнах и дейта картата а селяндурите от Виваком искаха да преподпиша договорите за да премахна комбиниран и спести защото съм на план Смарт У2017г. Но им намерих цаката и махнах дейта картата. И сега съм без договор с тях. Последния месец махнах и тв го за да не плащам 9 лева. И си ми работи пклауд със 28гб. Перфектно ми е

В@НК0

Re: Re: Re: Прекратяване на абонамент за TV Go от Виваком. Мисията невъзможна.

Мнение от В@НК0 » 10 дек 2018, 21:41

Как махна ТВ го? Или по-скоро кога го махна? Имаше ли някаква неустойка?
Опиши какво направи, за да се отървеш.

NickyM
Регистриран: 06 мар 2008, 00:18

Re: Re: Re: Re: Прекратяване на абонамент за TV Go от Виваком. Мисията невъзможна.

Мнение от NickyM » 10 дек 2018, 22:52

Леля ми го махна ТВ ГО и то отпадна веднага.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: Re: Прекратяване на абонамент за TV Go от Виваком. Мисията невъзможна.

Мнение от Ванката » 11 дек 2018, 09:11

Ванка, понеже ТВ Гоу е отделна услуга и когато преподписваш договорът си за гласова услуга (два три месеца преди неговото изтичане), тя не се преподписва автоматично с него. Можеш да преподпишеш или откажеш от тази услуга в същия ден или няколко дни преди да е изтекъл договорът за нея. Аз я спрях няколко дни преди това без никакви неустойки. Имах възможността, да я продължа, като щеше да ми бъде безплатна отново за двете години, но условието беше да преподпиша и договорът си за гласова услуга. Не го направих, защото щях да загубя промоционалните 14000 мегабайта към основните 10000.

Виж кога ти изтича договора и в същия ден, или няколко дни преди това отиваш и я спираш. Става за 5 минути. Няма никаква драма. Ти като си на Смарт Ю, какъв е проблема да си преподпишеш договора, и да получиш пълния пакет на ТВ Гоу от 60+ канала безплатно за целия договор, като част от пакета с услуги?
Samsung GALAXY S22 Ultra

nomercy
Регистриран: 12 юни 2008, 18:08

Re: Re: Re: Re: Re: Прекратяване на абонамент за TV Go от Виваком. Мисията невъзможна.

Мнение от nomercy » 11 дек 2018, 11:01

Ами аз да ти кажа не си го пуснах като подписах сега договор защото имам два абонамента към булсатком и да ти кажа тяхната IP-tv е доста по добре като качество и канали. А не ми се стигаше до там после да се дига таксата от тези дпълнителни услуги като изтече договора. Без това ще ми стане от 50 на 55 лв и като гледам как се развиват нещата с цените няма да има смисъл да преподписвам. Просто няма какво повече да се предложи от нещата които има в смарт U плана.

В@НК0

Re: Re: Re: Re: Re: Прекратяване на абонамент за TV Go от Виваком. Мисията невъзможна.

Мнение от В@НК0 » 11 дек 2018, 12:53

Адаш, да ти кажа предложиха ми да преподпиша за нови две години основния договор, въпреки че ми остават повече от 3 месеца!!!! Значи всичко може. Когато лятото исках да преподпиша не ми дадоха.
Отказах да преподпиша, защото:
първо условията на смарт ю са по-неизгодни сега отколкото бяха 2017 г. Даже цената е по-висока. Поисках отстъпка, отказаха. Трябва да съм луд да преподпиша на по-лоши условия и цена при положение, че договорът ми става безсрочен при същите условия.
второ, боклучарски услуги като ТВ го не ми трябват. Някой успял ли е да влезе през хром браузър?
трето и най-важно, защото за мен е истинска болка и мъка да бъда клиент на виваком. Толкова лошо отношение към клиентите няма никъде.
Попитах ги писмено как да закрия ТВ го без неустойки и естествено не ми отговориха как става. Отговориха някакви глупости.
На жалбата за качеството на интернета ми отговориха, да ползвам 3g и 2g мрежа вместо 4g.
Чакам теленор или а1 да пуснат неограничен нет и чао свиваком. Още две карти адреса ми също ще им кажат чао, чао.

nomercy
Регистриран: 12 юни 2008, 18:08

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Прекратяване на абонамент за TV Go от Виваком. Мисията невъзможна.

Мнение от nomercy » 11 дек 2018, 14:43

На A1 за съжаление е по зле нет-а поне в София където го ползвам основно. Освен това не виждам да започнат да предлагат неограничен интернет в обозримо бъдеще както и теленор. Така , че аз се прехвърлих от А1 на Виваком точно заради неограниченият нет. Забелязвам обаче следното нещо ако си сложа на 3g телефона ... интернет-а не винаги работи не знам от клетка ли е от какво е защото около нас само си играх.

Отговори