Преминаване от абонаментен план на предплатен към виваком
-
- Регистриран: 06 юни 2021, 12:53
Преминаване от абонаментен план на предплатен към виваком
Здравейте,
Имам едно питане към запознатите и ще съм благодарен, ако някой, който вече е преминал през това упражнение, даде съвет. Договорът ми с виваком изтича другия месец. Искам да мина на предплатен план, ама не - виваком казва не. Не пишело никъде в общите условия, че не може, но "не пишело и, че може". Не ми харесва тази наглост никак. То какво излиза - веднъж на договор, цял живот на договор, ако искаш да си запазиш номера.
Обмислям обходни маршрути и в този смисъл смятам да прехвърля номера към друг оператор и после пак да го върна във виваком.
В тази връзка въпросът ми е колко време трябва да бъде номерът при другия оператор преди отново да отиде във виваком? Знам, че при пренос на мобилен номер, потребителят има право в срок от 7 дни да се откаже от преноса. Та, ако в рамките на този срок заявиш пред виваком, че се отказваш от преноса и искаш номерът да си остане при тях, "освободен" ли си от доживотния абонаментен план или попадаш пак под тези техни измислени изисквания?
Благодаря на всички за отделеното време!
Имам едно питане към запознатите и ще съм благодарен, ако някой, който вече е преминал през това упражнение, даде съвет. Договорът ми с виваком изтича другия месец. Искам да мина на предплатен план, ама не - виваком казва не. Не пишело никъде в общите условия, че не може, но "не пишело и, че може". Не ми харесва тази наглост никак. То какво излиза - веднъж на договор, цял живот на договор, ако искаш да си запазиш номера.
Обмислям обходни маршрути и в този смисъл смятам да прехвърля номера към друг оператор и после пак да го върна във виваком.
В тази връзка въпросът ми е колко време трябва да бъде номерът при другия оператор преди отново да отиде във виваком? Знам, че при пренос на мобилен номер, потребителят има право в срок от 7 дни да се откаже от преноса. Та, ако в рамките на този срок заявиш пред виваком, че се отказваш от преноса и искаш номерът да си остане при тях, "освободен" ли си от доживотния абонаментен план или попадаш пак под тези техни измислени изисквания?
Благодаря на всички за отделеното време!
-
- Регистриран: 18 юни 2014, 02:01
Re: Преминаване от абонаментен план на предплатен към виваком
Мисля, че предплатената карта на А1 е по добра от тази на Виваком. Така че прехвърлете се за няколко месеца, после решавайте дали ще се връщате във Вива.
По принцип едно време при "port in" в А1/Мтел имаше възможност номерът да бъде Prima,но за съжаление от края на миналата година това вече не е възможно!plamenhristov написа: Обмислям обходни маршрути и в този смисъл смятам да прехвърля номера към друг оператор и после пак да го върна във виваком.
В тази връзка въпросът ми е колко време трябва да бъде номерът при другия оператор преди отново да отиде във виваком?
По спомен 30 дни е минималният срок в който един номер трябва да е бил активен преди да се пренесе,а ако е бил и предплатен, поне веднъж да е бил зареден със сума от 10лв.
Напълно излишно е да предприемате "port out" и "port in" ,т.к. никой оператор вкл. и Виваком няма да приемат номера да бъде предплатен!
-
- Регистриран: 06 юни 2021, 12:53
Благодаря за споделеното мнение
Явно всички са едни и същи и ще трябва да им играем по свирката или да си купуваме по една Nokia 3310
Явно всички са едни и същи и ще трябва да им играем по свирката или да си купуваме по една Nokia 3310
А1 има пренос към Прима: https://www.a1.bg/spravki-prenos-na-nom ... b_content4 (или таб Като предплатена услуга)dargon1 написа: ↑06 юни 2021, 13:46По принцип едно време при "port in" в А1/Мтел имаше възможност номерът да бъде Prima,но за съжаление от края на миналата година това вече не е възможно!plamenhristov написа: Обмислям обходни маршрути и в този смисъл смятам да прехвърля номера към друг оператор и после пак да го върна във виваком.
В тази връзка въпросът ми е колко време трябва да бъде номерът при другия оператор преди отново да отиде във виваком?
По спомен 30 дни е минималният срок в който един номер трябва да е бил активен преди да се пренесе,а ако е бил и предплатен, поне веднъж да е бил зареден със сума от 10лв.
Напълно излишно е да предприемате "port out" и "port in" ,т.к. никой оператор вкл. и Виваком няма да приемат номера да бъде предплатен!
Там пише Пренесeте своя номер в мрежата на А1 като предплатена услуга и ще получите невероятните предимства, на предплатените планове на А1.
[/quote]
А1 има пренос към Прима: https://www.a1.bg/spravki-prenos-na-nom ... b_content4 (или таб Като предплатена услуга)
Там пише Пренесeте своя номер в мрежата на А1 като предплатена услуга и ще получите невероятните предимства, на предплатените планове на А1.[/quote]
По данни на други потребители а и по мои,това вече не се предлага за Prima!
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
Тъкмо ги хвалех Вива и А1 последните месеци, че имат страхотни условия на предплатените, а то каква била "уловката". Е, ако много изнаглеят, ще се жертват стари телефонни номера и ще се взимат нови след време. Ако, разбира се, дотогава изобщо са оставили добри условия и с нови карти.
Аз си прекратих договора с Виваком преди 2 месеца, прехвърлих си номера в А1 на предплатена услуга, след време ще се върна във Виваком на предплатена. А във Виваком от договор към предплатена - така е, казват че не може. Така е при всички оператори. При прехвърлянето те въртят на шиш да подпишеш някакъв срочен договор, там всичко е до абсолютно байганьовски пазарлък. При мен от А1 стигна до 10 лв. за 400 мин. и някакъв дребен интернет.
Според мен, няма да имаш никакъв проблем да се прехвърлиш временно на друг оператор като предплатен, и после пак да се върнеш на Виваком като предплатен. Условието, за да се върнеш, е или да са изтекли 30 дни, или да си заредил картата с поне 10 лв. Това се предлага от операторите, защото са задължени да го предлагат като правила за преносимост, и не могат да ти откажат.
Аз съм правил тази въртележка и за една седмица, защото заредих пренесения номер с 10 лв, и след това отново го върнах към първоначалния оператор.
Аз съм правил тази въртележка и за една седмица, защото заредих пренесения номер с 10 лв, и след това отново го върнах към първоначалния оператор.