Преминаване от абонаментен план на предплатен към виваком

plamenhristov
Регистриран: 06 юни 2021, 12:53

Преминаване от абонаментен план на предплатен към виваком

Мнение от plamenhristov » 06 юни 2021, 13:02

Здравейте,

Имам едно питане към запознатите и ще съм благодарен, ако някой, който вече е преминал през това упражнение, даде съвет. Договорът ми с виваком изтича другия месец. Искам да мина на предплатен план, ама не - виваком казва не. Не пишело никъде в общите условия, че не може, но "не пишело и, че може". Не ми харесва тази наглост никак. То какво излиза - веднъж на договор, цял живот на договор, ако искаш да си запазиш номера.
Обмислям обходни маршрути и в този смисъл смятам да прехвърля номера към друг оператор и после пак да го върна във виваком.
В тази връзка въпросът ми е колко време трябва да бъде номерът при другия оператор преди отново да отиде във виваком? Знам, че при пренос на мобилен номер, потребителят има право в срок от 7 дни да се откаже от преноса. Та, ако в рамките на този срок заявиш пред виваком, че се отказваш от преноса и искаш номерът да си остане при тях, "освободен" ли си от доживотния абонаментен план или попадаш пак под тези техни измислени изисквания?

Благодаря на всички за отделеното време!

nellivanova
Регистриран: 18 юни 2014, 02:01

Re: Преминаване от абонаментен план на предплатен към виваком

Мнение от nellivanova » 06 юни 2021, 13:35

Мисля, че предплатената карта на А1 е по добра от тази на Виваком. Така че прехвърлете се за няколко месеца, после решавайте дали ще се връщате във Вива.

dargon1
Регистриран: 06 апр 2019, 15:41

Мнение от dargon1 » 06 юни 2021, 13:46

plamenhristov написа: Обмислям обходни маршрути и в този смисъл смятам да прехвърля номера към друг оператор и после пак да го върна във виваком.
В тази връзка въпросът ми е колко време трябва да бъде номерът при другия оператор преди отново да отиде във виваком?
По принцип едно време при "port in" в А1/Мтел имаше възможност номерът да бъде Prima,но за съжаление от края на миналата година това вече не е възможно!
По спомен 30 дни е минималният срок в който един номер трябва да е бил активен преди да се пренесе,а ако е бил и предплатен, поне веднъж да е бил зареден със сума от 10лв.
Напълно излишно е да предприемате "port out" и "port in" ,т.к. никой оператор вкл. и Виваком няма да приемат номера да бъде предплатен!

plamenhristov
Регистриран: 06 юни 2021, 12:53

Мнение от plamenhristov » 06 юни 2021, 16:48

Благодаря за споделеното мнение 😊
Явно всички са едни и същи и ще трябва да им играем по свирката или да си купуваме по една Nokia 3310 😁

lpn
Регистриран: 07 апр 2020, 14:18

Мнение от lpn » 06 юни 2021, 20:00

dargon1 написа:
06 юни 2021, 13:46
plamenhristov написа: Обмислям обходни маршрути и в този смисъл смятам да прехвърля номера към друг оператор и после пак да го върна във виваком.
В тази връзка въпросът ми е колко време трябва да бъде номерът при другия оператор преди отново да отиде във виваком?
По принцип едно време при "port in" в А1/Мтел имаше възможност номерът да бъде Prima,но за съжаление от края на миналата година това вече не е възможно!
По спомен 30 дни е минималният срок в който един номер трябва да е бил активен преди да се пренесе,а ако е бил и предплатен, поне веднъж да е бил зареден със сума от 10лв.
Напълно излишно е да предприемате "port out" и "port in" ,т.к. никой оператор вкл. и Виваком няма да приемат номера да бъде предплатен!
А1 има пренос към Прима: https://www.a1.bg/spravki-prenos-na-nom ... b_content4 (или таб Като предплатена услуга)
Там пише Пренесeте своя номер в мрежата на А1 като предплатена услуга и ще получите невероятните предимства, на предплатените планове на А1.

dargon1
Регистриран: 06 апр 2019, 15:41

Мнение от dargon1 » 06 юни 2021, 20:06

[/quote]
А1 има пренос към Прима: https://www.a1.bg/spravki-prenos-na-nom ... b_content4 (или таб Като предплатена услуга)
Там пише Пренесeте своя номер в мрежата на А1 като предплатена услуга и ще получите невероятните предимства, на предплатените планове на А1.[/quote]

По данни на други потребители а и по мои,това вече не се предлага за Prima!

defierofodds
Регистриран: 11 юли 2019, 07:00

Мнение от defierofodds » 06 юни 2021, 20:19

Тъкмо ги хвалех Вива и А1 последните месеци, че имат страхотни условия на предплатените, а то каква била "уловката". Е, ако много изнаглеят, ще се жертват стари телефонни номера и ще се взимат нови след време. Ако, разбира се, дотогава изобщо са оставили добри условия и с нови карти.

ET
Регистриран: 04 дек 2005, 00:16
Контакти:

Мнение от ET » 14 окт 2021, 21:34

Аз си прекратих договора с Виваком преди 2 месеца, прехвърлих си номера в А1 на предплатена услуга, след време ще се върна във Виваком на предплатена. А във Виваком от договор към предплатена - така е, казват че не може. Така е при всички оператори. При прехвърлянето те въртят на шиш да подпишеш някакъв срочен договор, там всичко е до абсолютно байганьовски пазарлък. При мен от А1 стигна до 10 лв. за 400 мин. и някакъв дребен интернет.

Ilian K
Регистриран: 27 юни 2016, 21:57

Мнение от Ilian K » 14 окт 2021, 22:17

Според мен, няма да имаш никакъв проблем да се прехвърлиш временно на друг оператор като предплатен, и после пак да се върнеш на Виваком като предплатен. Условието, за да се върнеш, е или да са изтекли 30 дни, или да си заредил картата с поне 10 лв. Това се предлага от операторите, защото са задължени да го предлагат като правила за преносимост, и не могат да ти откажат.
Аз съм правил тази въртележка и за една седмица, защото заредих пренесения номер с 10 лв, и след това отново го върнах към първоначалния оператор.

Отговори