VOLTE Vivacom проблем с пренасочване

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Re: Re: Re: Re: VOLTE Vivacom проблем с пренасочване

Мнение от Вито » 17 ное 2018, 11:16

Деактивирай volte!

mjoy383
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Re: Re: Re: Re: Re: Re: VOLTE Vivacom проблем с пренасочване

Мнение от mjoy383 » 17 ное 2018, 11:24

Пълна потнография е Volte на виваком, прекъсва на всеки минута разговор както и не можеш да пренасочваш разговори! Въобще не са го направили като хората. Също така, разговорите не са с особено добро качество!

anthimos
Регистриран: 15 дек 2018, 18:56

Мнение от anthimos » 18 ное 2018, 14:15

С смс за активиране на volte от виваком отговорът е че моят тел не поддържа и не може да се активира, въпреки това изпратих смс stop за деактивиране. В менюто на телефона имам отметка за volte,деактивирал съм я, но проблема си остава.

anthimos

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VOLTE Vivacom проблем с пренасочване

Мнение от anthimos » 18 ное 2018, 14:19

От Виваком поддръжката казаха, че е от софтуера на самсунг, и до 10 дни ги уверили, че ще го обновят и проблема ще се реши, от поддръжката на самсунг отричат за подобен проблем със софтуера, опитаха се с дистанционно поддръжка да разрешат проблема, но не стана.

В@НК0
Регистриран: 18 окт 2011, 08:46

Re: Re: Re: Re: Re: VOLTE Vivacom проблем с пренасочване

Мнение от В@НК0 » 18 ное 2018, 22:21

[Quote]При мен си работеше пренасочването и от 4-5 дни не работи нито с MMIкодове ,нито през менюто на телефона.Нулирсх го до фабричните настройки, но пак не става. Телефона ми е самсунг галакси s9+. Като сложа същата карта в Huawei си работят пренасочвснията, а в самсунг не. Дава ми " неуспешно четене на данни, проверете мрежата, сим картата, невалиден mmi код. Незнам кво да пробвам друго[/Quote]

Сигурно проблемът с s9+ е защото телефонът не се поддържа официално от виваком. Ще трябва да се изчака официалното пускане на волте за този телефон за да се види дали ще се оправят проблемите.

anthimos

Мнение от anthimos » 19 ное 2018, 11:35

По мои спомени когато го купих, в менюто за мрежи на телефона, нямаше изобщо бутон за Volte,след актуализации автоматични сега има бутон за включване и изключване на volte. Аз съм го изключил, но пак не ми работи пренасочването и забраната. Нулира го до фабричните настройки без да е свързан с мрежа, но тоя бутон за volte пак си е тук и проблема си остава. Лошото е, че нито от самсунг, нито от виваком са наясно само си прехвърлят топката.

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Мнение от tzincbg » 19 ное 2018, 11:50

Фабрични настройки никога не връщат към по-ранна версия на софтуера, само прочистват сегашната.

Потребителски аватар
Вито

Мнение от Вито » 19 ное 2018, 13:13

Ако си активирал с смс или обаждане на оператор volte на сим картата се обади на 123 и кажи, че искаш да го деактивираш. Аз така активирах volte като сложих симката в един P20 Pro, но като я преместих пак в мейта имах само 4г+. Тогава още не ми се беше появил бутона с volte в менюто. На другия ден разбрах, че не мога да пренасочвам и се сетих за тая тема. Деактивирах volte което и без тва не работеше на Mate 10 pro и пренасочването се оправи.
Сега вече при налична отметка в менюто за VoLTE може пак да пробвам да активирам през P20 pro, но с тва проблемно пренасочване не ми се занимава. Виваком се издъниха напълно. 4 телефона на кръст поддържат (ама без възможност за пренасочване) и рекламират все едно цялата им гама телефони имат volte. Убиташка работа!
Още нещо, фабричните настройки нямат нищо общо със сим картата.

mjoy383
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VOLTE Vivacom проблем с пренасочване

Мнение от mjoy383 » 19 ное 2018, 14:13

Абсолютно! И войса им е пълна глупост! Изобщо са много далеч от Теленор в това отношение. А от няколко дни на моите 8 и 9 самсунг не ми излиза вече 4g+ Преди няколко дни го имаше и беше по-висока скоростта, но сега едвам докарвам 30 мгбс....Много са смотани честно!

Потребителски аватар
Вито

Re: VOLTE Vivacom проблем с пренасочване

Мнение от Вито » 16 апр 2019, 09:19

Друг проблем забелязах. Като затворя на някой и му звънна веднага след това ми дава заето. Няколко пъти звъня, а отсреща изобщо не са разбрали, че се обаждам, не са и говорили, за да ми дава заето. Като спра volte тоя проблем го няма...

Отговори