Защо Виваком не продават iPhone и продукти на Apple
Защо Виваком не продават iPhone и продукти на Apple
Защо Виваком не продават iPhone и продукти на Apple?
Има интерес към тези продукти. Могат да привличат клиенти на скъпи планове. Може би ,защото Теленор и Мтел са собственост на международни телеком фирми? В тази връзка след продажбата на Теленор ,дали няма и там да се променят нещата?
Има интерес към тези продукти. Могат да привличат клиенти на скъпи планове. Може би ,защото Теленор и Мтел са собственост на международни телеком фирми? В тази връзка след продажбата на Теленор ,дали няма и там да се променят нещата?
Re: Защо Виваком не продават iPhone и продукти на Apple
Продават iPhone, но неофициално, защото нямат договор със Apple. Иначе във всеки един по-голям магазин (например в моловете) може да влезеш и да ги питаш. Имат, но не са изложени и никъде нямат обявени цени. Лично аз съм ги питал и са ми вадили "из под масата".
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm
Re: Re: Защо Виваком не продават iPhone и продукти на Apple
Точно това ми е въпроса - голяма фирма,много клиенти,инвестиции,най-бърза мрежа.....Каква е причината да не си увеличат печалбата с официалното предлагане на тези продукти? Също може би престиж - факта колко ожесточено се спори айфон-андроид,означава много.
Re: Re: Re: Защо Виваком не продават iPhone и продукти на Apple
Не знам каква е причината, може би Apple имат някакви изисквания, които Виваком или не искат или не могат да покрият. Не вярвам да нямат желание иначе да продават официално техни продукти.
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm
Доколкото знам Епъл имат доста кофти договори, които включват поръчка на определено количество устройства. Не може да поискат примерно 400 десетки, а трябва хиляда. Бяха ги съдили в Австрия за тази политика и операторите там дори спряха да ги предлагат. Може там някъде да е.причината Виваком да не искат официално да ги продават.
Продават и имат изложени на витрините, но са внесени от техномаркет.
Относно печалбата - от iphone не се печели маржовете са минимални.
Относно печалбата - от iphone не се печели маржовете са минимални.
Re: Re: Re: Защо Виваком не продават iPhone и продукти на Apple
Че те и Мтел ги "внасят" в куфари от Технополис, не са официални. Помните iPhone 6 за 2400 лв. с план за 100 лева, нали? :D
Re: Re: Re: Re: Защо Виваком не продават iPhone и продукти на Apple
Мтел имат даже два договора в Apple - местен и на ниво Telekom Austria.
-
- Регистриран: 28 дек 2011, 15:32
Никой не иска да си купува кодиран телефон и човек последно при тех ще провери. Просто няма смисъл. Самите те едвам с лизинг продават...
При Ментел не са кодирани айфоните, предполагам, че и Вива ги дават некодирани - най-малкото, защото ги предлагат само "под щанда". Някой вътрешен човек може ли да ми каже Вива предлагат ли Айфон 8+ и Айфон Х и каква е цената със Смарт Ю при договор за две години, че ми писна от малоумните им продавачи...