MI NOTE 10 vs MI 9T PRO

Dushanov
Регистриран: 01 юни 2006, 04:16

MI NOTE 10 vs MI 9T PRO

Мнение от Dushanov » 06 дек 2020, 01:06

Колеги. много нещо изчетох, много видеа изгледах но не мога да направя избора. Игри не играя. Ако има значение драмата е м/у CC 9 PRO (китайската версия на MI NOTE 10). Сега съм с Редми ноте 8 ПРО, но ми омразна нещо... :roll:

gog88
Регистриран: 27 яну 2006, 08:24

Re: MI NOTE 10 vs MI 9T PRO

Мнение от gog88 » 06 дек 2020, 12:43

Не смятам, че сте задал въпроса на точното място. В този форум е малко вероятно да попаднете на човек, който да е ползвал двата модела, за да сподели информация от първа ръка. Предварително уточнявам, че нямам нито един от двата модела, но ще споделя личното си мнение, с което не ви ангажирам. Имате един от най-успешните бюджетни модели на Xiaomi, който вероятно няма конкуренция на пазара, като съотношение цена:качество. Вероятно ще усетите някакво надграждане с всеки един от двата модела, на които сте се спрели, но аз лично имам резерви. И двата телефона са модел 2019 г., което автоматично означава, че няма да получите повече от още един голям ъпдейт на Гугъл ( ще сте късметлия с андроид 11, най-много). Xiaomi не се отличават с добра и дълга поддръжка на телефоните си. Да не говорим за секюрити пачовете им, които се бавят с месеци, но това си го знаете, след като ползвате модел на този производител. Xiaomi бълва постоянни модели всеки месец, затова аз бих се насочил към модел от тази пролет/лято. Поне вземете апарат с актуален процесор, защото и на двата избрани модела процесорите не са топ. Ако не държите на камерата и батерията, при които поне на хартия MI NOTE 10 превъзхожда MI 9T PRO, то аз бих се спрял на MI 9T PRO (заради процесора, дисплея, липсата на ноч), но пак пиша, че не бих си взел нито един от двата. Не знам откъде и на каква цена ще си вземете телефона, но бих Ви препоръчал, ако искате модел на приемлива цена от тази фирма - Poco F2 pro, с уговорката, че не трябва да имате специални очаквания от камерата.
Samsung Galahy Z Fold3, Phantom Silver
Apple iPhone 14 pro max, Deep Purple
Samsung Galaxy Watch 4 Classic LTE 46mm
Apple Watch 6 44mm
Apple AirPods Pro 2nd Generation
Samsung Galaxy Tab S4 SM-T835-10.5",LTE, Black

arakchiev
Регистриран: 01 мар 2014, 11:45

Мнение от arakchiev » 06 дек 2020, 14:13

Всъщност, аз съм човек от форума, който има двата модела + Note 10 lite. 9t премина от Андроид 9 на 10, а от лятото е на 11. Ъпдейти получава всеки месец, сега съм със секюрити пача от октомври. Според мен поддръжката е отлична и бърза.

Конкретно по темата - и двата модела са изключително добри и избора е по-скоро спрямо дисплея. Ако харесваш плоски и без дупки - 9т, ако си ок и с огънат Note 10. Камерната система на ноута е по-раздвижена и дава повече възможности, а качеството на снимките и от двата е - "Тия снимки наистина ли не си ги обработвал!?!" Батерията на lite версията държи най-много, 3-4 дни без много ползване. Другите два по ден до два, ако не си играеш много. И за завършек, ако сега трябваше да си избирам само един от тези - 9T Pro, защото ноута е все едно гледаш P30 Pro.

Dushanov

Мнение от Dushanov » 07 дек 2020, 20:26

Много Благодаря за отговорите колеги!
Купих си MI NOTE 10/CC 9 PRO, защото ми попадна на добра цена (400 лв почти нов). Само цената в случая беше определяща за мен.
Както и да е! С новия "MI NOTE 10", усетих подобрения в сравнение Redmi Note 8 Pro: по-добър обхват и по-силен звук на звънене!

Hitreca Hitrecov
Регистриран: 25 окт 2011, 13:01

Мнение от Hitreca Hitrecov » 08 дек 2020, 12:26

Аз ползвам Xiaomi Mi Note 10 и съм адски доволен от него, батерията държи, камерата е перфектна ,обхвата е силен!Тези впечатления са на близо година ползване на този модел телефон!

Dushanov

Мнение от Dushanov » 10 дек 2020, 19:49

Здравейте колеги!
От няколко дни притежавам CC9 PRO/(флашнат на МИ/ГЛОБАЛ)MI NOTE 10 . Въпросите ми са:
1. Когато ми "вдигннат" при повикване, телефона вибрира и издава моментен тон. Мога ли да премахна това?
2. Олед дисплея "харчи" ли много от батерията (в стенд-бай) режим? В сравнение, когато е изключен?
3. С EU ROM версията е. Мога ли да записвам обаждания по какъвто и да е било начин (google app) или друго /без друг РОМ/?

arakchiev
Регистриран: 01 мар 2014, 11:45

Мнение от arakchiev » 11 дек 2020, 17:18

1. Да, можеш. Влизаш в повикванията, натискаш горе-вдясно зъбното колело, Advanced settings и махаш Vibrate when your call is answered. Пак там е и опцията за записване на разговорите.

2. Не е особено забележима разлика с always-on дисплея.
Dushanov написа:
10 дек 2020, 19:49
Здравейте колеги!
От няколко дни притежавам CC9 PRO/(флашнат на МИ/ГЛОБАЛ)MI NOTE 10 . Въпросите ми са:
1. Когато ми "вдигннат" при повикване, телефона вибрира и издава моментен тон. Мога ли да премахна това?
2. Олед дисплея "харчи" ли много от батерията (в стенд-бай) режим? В сравнение, когато е изключен?
3. С EU ROM версията е. Мога ли да записвам обаждания по какъвто и да е било начин (google app) или друго /без друг РОМ/?

Dushanov

Мнение от Dushanov » 12 дек 2020, 11:50

arakchiev, нямам такива опции. Явно използваш друг телефон или с друго MIUI. Аз съм с MIUI 12.
От около 10 дни ползване установих, че с включен
always-on дисплей батерия ми пада с около 20% по-бързо. Може само при мен да е така. Но пък е много удобен.

Отговори